Adu înapoi pasiunea! Cele mai bune sfaturi pentru experți pentru creșterea dorinței sexuale

În timp ce până acum a fost în mare parte asociată cu femeile, cercetările mai noi au arătat că scăderea libidoului apare în mod egal la ambele sexe. Nivelul dorinței sexuale este influențat de o serie de factori. Cu toate acestea, dacă vrem să facem tot posibilul, este important să ne aliniem nevoile cu cele ale partenerului nostru și să ascultăm sfaturile experților care spun că creierul este cea mai mare zonă erogenă.

Una dintre motivațiile vitale ale unui bărbat, împreună cu instinctul vital și dorința de hrană, este dorința sexuală. O scădere a dorinței sexuale poate exista ca o tulburare separată sau ca simptom al unui eșantion, cum ar fi boala, luarea anumitor medicamente, depresia sau o relație perturbată cu un partener.

Un studiu mai detaliat a arătat că motivele unei dorințe proaste de a face sex sunt depresia, și anume oboseala, stresul la locul de muncă și comunicarea slabă în relații. Despre dorința sexuală și orice probleme asociate cu aceasta, răspunsurile sunt date de un specialist în medicină sexuală în Croația, prim. Dr.sc. Goran Arbanas, psihiatru și terapeut sexual. Unul dintre primele mituri pe care le descompune este că bărbații au un libido mai mare decât femeile să se gândească mai mult la sex și să-l dorească mai mult. Dr. Goran Arbanas spune că nu este altceva decât un mit urban care nu are nicio confirmare în cercetarea științifică.

Acest lucru a fost demonstrat și de un studiu realizat recent pe mai mult de cinci mii de croați

Acest studiu internațional, realizat în Croația, Portugalia și Norvegia, a arătat că femeile nu au un monopol asupra libidoului slab, dar astfel de probleme afectează bărbații în mod egal. Rezultatele studiului, publicate în Journal of Sexual Medicine, au arătat că 17, 4 la sută dintre croați au experimentat perioade de dorință scăzută de a face sex cu un an înainte de studiu. Un studiu mai detaliat a arătat că cauza este depresia, și anume oboseala, stresul la locul de muncă și comunicarea slabă în relații. În acest studiu, sa confirmat în cele din urmă că dorința sexuală a bărbaților este la fel de complexă ca și cea a femeilor.

“Atât bărbații, cât și femeile au libidou și se gândesc unul la celălalt și unul la celălalt”, explică Dr.Spock. Arbanas, dar subliniază că, cu toate acestea, există unele diferențe “” bărbații vor fi mai excitați de conținutul sexual explicit în termeni sexuali, în relații se concentrează mai mult pe sex, erecție și ejaculare.

Pe de altă parte, femeile au mai multe șanse să răspundă la conținutul romantic decât la conținutul sexual. Într-o relație, intimitatea și intimitatea pot fi mai importante pentru ei decât sexualitatea în sine și, în cele din urmă, www.MaralGel.ro în satisfacerea unei conexiuni sexuale, orgasmul nu este la fel de important pentru ei ca intimitatea și atașamentul față de un partener.

Dorința sexuală la ambele sexe este afectată de o serie de factori, subliniază Dr.Harris. Arbanas afirmă: “din factorii biologici, unii hormoni și neurotransmițători sunt importanți” pentru dorința sexuală, atât bărbați, cât și femei, testosteronul este important, iar în cazul unei deficiențe a acestui hormon, dorința sexuală poate fi redusă. Desigur, bărbații și femeile sunt sensibili diferit la testosteron, femeile sunt mult mai sensibile deoarece au niveluri de testosteron de 10 ori mai mici decât bărbații.”

În plus, producția de testosteron la bărbați scade odată cu vârsta, iar acest lucru poate accelera și mai mult un stil de viață promiscuu, cum ar fi fumatul, alcoolul sau excesul de greutate. În plus față de hormonul sexual masculin menționat, libidoul este, de asemenea, afectat de un neurotransmițător din creier-dopamina, a cărei deficiență (care poate fi cauzată de anumite medicamente) duce, de asemenea, la pierderea dorinței sexuale. În plus față de factorii” chimici”, libidoul, așa cum arată studiile de mai sus, este la fel de afectat de starea psihologică a unei persoane.

În situații de stres, depresie și anxietate, dorința sexuală scade

În plus, preocuparea cu alte aspecte ale vieții, de exemplu. la locul de muncă, acest lucru poate afecta faptul că o persoană” uită “de sex”, explică sexologul Arbanas și adaugă că dorința sexuală depinde și de satisfacția față de relația în care se află persoana.

“Cu cât este mai mare apropierea și legătura dintre parteneri, cu atât este mai mare dorința sexuală și mai multă dorință sexuală poate întări legătura.”Dar când există o mare disarmament între dorințele sexuale ale doi parteneri, aceasta poate fi o sursă de nemulțumire, conflict și probleme. Echilibrați dorința sexuală, după cum spune dr. Spock. Arbanas, acest lucru este la fel ca orice compromis sau afacere, fie că este alegerea unui loc de relaxare sau alegerea între întâlniri cu societatea sau o cină intimă.

Sexul ar trebui să fie plăcut, dar nu poți să te distrezi bine dacă ești anxios și tensionat în situații intime. Deoarece anxietatea socială interferează cu datare, socializare, și ieși în fața unui număr mare de oameni, anxietate sexuală este astfel agravată, și, uneori, face imposibil de a face dragoste.

“Ori de câte ori există o mare diferență în dorința sexuală între parteneri, este necesar să se susțin și sunt de acord, astfel încât persoana cu cea mai mare libidoul nu se simte lipsit în mod constant, și cel cu libido mai mici nu s-ar simți sub presiune constantă pentru a intra în relații sexuale” ” Deci, este bine că oamenii sunt de acord, atunci când ea cu scăderea libidoului refuză să participe la relații sexuale, și atunci când ea este de acord, în ciuda faptului că în acest moment ea nu are prea mult dorinta de a face sex. În plus, ar trebui să te uiți la modul în care o persoană cu un libido mai mare își va satisface dorința nerezonabilă (de exemplu, vreodată). samozadovoljavanjem). În cele din urmă, această tranzacție este similară cu orice altă problemă în care există diferențe între parteneri.

Când creșteți dorința sexuală, trebuie să vă amintiți că creierul este cea mai mare zonă erogenă

“Îți poți crește sexualitatea gândindu-te la ceea ce poate face o persoană excitată sexual, ceea ce o face atractivă din punct de vedere sexual și similară. O persoană poate căuta, de asemenea, unele cărți sau filme pe care le consideră de dorit din punct de vedere sexual, nu trebuie să fie pornografie, ci mai degrabă un conținut romantic”, spune Dr.Spock. Arbanas.

Creșterea libidoului este puternic influențată atât de exercițiile fizice, cât și de cele pe mai multe niveluri. “Exercitarea afectează fizic, deoarece îmbunătățește sistemul circulator și psihologic, deoarece crește încrederea în sine datorită unui aspect mai bun”, a explicat Dr.Spock. Arbanas, iar acest lucru a fost confirmat de numeroase studii. Se dovedește că antrenamentul accentuează simțurile, ceea ce este foarte important pentru calitatea relațiilor de dragoste.

Persoanele care sunt active fizic, își cunosc mai bine corpul, sunt mai flexibile și mai durabile, nu au probleme cu circulația sângelui și pot ajunge cu ușurință în zonele erogene ale corpului. Potrivit unui studiu publicat în expert Journal of sexual medicine, femeile care s-au antrenat pe o banda de alergare/plimbare timp de 30 de minute după ce au vizionat un film cu conținut erotic au fost mult mai excitate decât femeile care nu s-au angajat în nicio activitate fizică. Un antrenament pe jumătate de soare chiar înainte de a face dragoste nu numai că crește libidoul, ci și probabilitatea de a ajunge la orgasm.

“Marea majoritate a oamenilor au dorință sexuală, gânduri sexuale și fantezii sexuale. Este important doar să le eliberați și să vă eliberați, să vă permiteți să le aveți și să le dezvoltați. Doar aproximativ 1% dintre oameni sunt asexuali, adică asexuali. sexualitatea pentru ei este ceva nesemnificativ, nesemnificativ, fără de care își vor petrece fericit viața”, notează dr.Spock. Goran Arbanas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *