Alimente energetice ce să mănânci pentru a lupta împotriva oboselii

Alimente energetice: ce să mănânci pentru a lupta împotriva oboselii?

Impresia de a fi întotdeauna slabă, o scădere generală a energiei, senzația de a te simți deosebit de obosit sunt toate manifestări pe care le cunoaștem bine. Ciclic, de fapt, te simți puțin “în jos” fizic, motivele pot fi mai multe, dar nu trebuie să disperăm, deoarece există unele “alimente energetice” pe care le putem introduce în dieta noastră și care ne vor ajuta corpul să restabilească energia aparent pierdută.

Sportivii știu cât de important este să alegem alimente care ne susțin din acest punct de vedere, de fapt Carmela Kia Giambrone a intervievat trei pentru a explica care sunt cele mai bune suplimente pentru sportivi 100% natural.

Ce înțelegem prin alimente energetice?

Ce înțelegem prin alimente energeticeȘtim bine că nutriția este modul în care furnizăm energie organismului. Prin urmare, dieta noastră ar trebui să fie întotdeauna orientată spre echiparea corpului și a minții cu tot ceea ce au nevoie pentru a funcționa corect.

Echilibrul dintre nutrienți este, prin urmare, fundamental și am aprofundat deja, de exemplu, modul în care alimentele bogate în proteine nu pot lipsi cu adevărat în virtutea funcției lor de “cărămizi ale corpului uman” și, de asemenea, pentru că nu putem face fără vitamina B1, numită și tiamină, fundamentală pentru producerea de energie.

Există, prin urmare, unele alimente care, mai mult decât altele, sunt capabile să ofere organismului nostru sarcina de a contracara oboseala, slăbiciunea și stresul, iar acestea sunt exact ceea ce se numesc “alimente energetice”, deoarece ne îmbunătățesc eficiența, făcându-ne mai activi și mai performanți.

Alimente energetice: sfaturi de la Il Giornale del cibo

Alimente energetice sfaturi de la Il Giornale del ciboGINSENG

Stimularea și energizarea prin excelență, ginsengul are proprietăți multiple: de fapt, este un remediu util împotriva tensiunii arteriale scăzute, dar și o alternativă valoroasă la cafea. Este o rădăcină de origine chineză cu proprietăți revigorante, energizante și digestive. Se propune atât ca supliment, cât și ca pulbere și adesea ca “cafea”: are un gust dulce și puternic.

Miere

Mierea este un aliment cu putere nutritivă ridicată, potrivit pentru cei care practică sport, dar și pentru cei care suferă de hipoglicemie: constă din zaharuri, în principal fructoză, și este adesea folosit ca o alternativă la îndulcirea băuturilor și deserturilor. Consumarea chiar și a unei cantități mici din acesta pune imediat la dispoziția organismului energie imediat consumabilă și din acest motiv este unul dintre cele mai utilizate alimente energetice. Acest lucru, de asemenea, datorită versatilității sale care ne permite să-l consumăm în mod natural, într-o băutură fierbinte sau într-un tort.

FRUCTE USCATE

Migdale, nuci, alune, arahide, nuci de pin, fistic și cine are mai mult, cu atât mai mult. Toate fructele uscate, de fapt, sunt un aliment energizant prețios care ne ajută să contracarăm oboseala și oboseala. Fiind alimente calorice, cu toate acestea, este important să se acorde atenție cantităților: mai bine să se evite depășirea a 30-40 de grame pe zi, pentru a nu frustra eforturile dietei. Când să mănânci fructe uscate în schimb? Întotdeauna din același motiv, este de preferat să-l consumi la micul dejun sau ca o gustare în timpul dimineții. Prin urmare, este perfect pentru o” pauză de cafea ” sănătoasă și gata să ne ofere sprintul necesar pentru a finaliza toate sarcinile de lucru ale zilei!

ALGE SPIRULINA

Spirulina este o alga particulară considerată de mulți drept “superfood” în virtutea numeroaselor calități benefice care îi sunt atribuite, printre care nu scăpăm de capacitatea de a susține corpul în momente de stres sau oboseală.

Se crede că profilul nutrițional este atât de ridicat încât spirulina poate fi un aliment, este de asemenea util pentru combaterea malnutriției: a fost introdus, de fapt, în unele proiecte din Africa, iar primele rezultate par să sugereze că o doză minimă, care a fost introdusă în dieta zilnică a copiilor, îi face să crească, mai sănătoși și mai energici.

Cereale

Grâul, capabil să furnizeze organismului fibre și glucoză cu eliberare lentă, este, de asemenea, un aliment energizant valoros. Cu toate acestea, nu este necesar să consumăm (numai) pâinea clasică, pastele și altele asemenea: de fapt, putem include și în dietă germenul de grâu. Este embrionul de grâu care conține deja toate substanțele pe care le găsim în plantă odată cultivate: aminoacizi cu valoare biologică ridicată, săruri minerale, vitamine din grupa B, E, D și acid folic. Este de obicei combinat cu băuturi din lapte sau legume sau în supe, supe și salate.

Banane

BananeCei care se simt deosebit de obosiți ar trebui să știe că pot conta pe sărurile minerale, în special pe potasiu și magneziu, conținute în banane. De fapt, chiar și un singur fruct ne oferă imediat energie gata de utilizare și ne ridică puțin: ajută, de fapt, la îmbunătățirea stării de spirit și la relaxarea corpului. Pentru cei care doresc să experimenteze, vă recomandăm acest delicios lapte de banane, perfect pentru a ne oferi toată energia de care avem nevoie.

MATE IARBĂ

Singura referire la yerba mate, sau yerba mate, te va catapulta în Pampa argentiniană unde, în imaginația Europeană, nimeni nu poate face fără partenerul său, numele recipientului de obicei din lemn unde este infuzată iarba. Nu toată lumea știe că această plantă cu proprietăți energizante se găsește cu ușurință și în Italia, în special în compoziția ceaiurilor și infuziilor din plante. Perfect pentru după masă datorită proprietăților sale digestive, iarba mate este recomandată pentru a recupera energia consumată în timpul zilei.

Ou

Oul bătut dimineața, în perioadele de stres sau în timpul schimbărilor de sezon, este unul dintre “remediile bunicii” clasice împotriva oboselii. Din punct de vedere nutrițional, secretul este în cantitatea bogată de vitamina B prezentă în ouă care ajută la transformarea alimentelor în energie foarte repede. Atenție, însă, la cantitate: prea mulți ne-ar putea răni!

CACAO AMAR

Vești bune pentru gurmanzii care se simt puțin obosiți: cacao face parte din alimentele energizante. Dar este bine să facem câteva distincții: vorbim, de fapt, de ciocolată neagră care conține o substanță, teobromina, care ne îmbunătățește rezistența la oboseală și ne revigorează. În plus, cacao stimulează producția de serotonină, hormonul fericirii și reduce stresul zilnic, fără a uita sentimentul plăcut de satisfacție psihologică care provine dintr-o imagine a unui bar de ciocolată bun. Pe scurt, este un aliment energizant perfect, dar ce s-ar întâmpla dacă ciocolata ar fi în pericol și s-ar epuiza?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *